Dief steelt Lego uit speelgoedwinkel in Spijkenisse

Woensdagmiddag werd er een winkeldiefstal heterdaad in het centrum van Spijkenisse gemeld. Er zouden meerdere dozen Lego (waarde van ruim €400!) zijn weggenomen vanuit een speelgoedwinkel.

Oplettend personeel van de desbetreffende winkel zag de verdachte de winkel verlaten mét de onafgerekende Legodozen.

Het personeel achtervolgde de verdachte tot aan zijn auto. Bij de auto aangekomen merkte hij op dat hij werd gevolgd. Hij liet hierop de buit uit zijn vallen en rende snel weg.

Met meerdere politie-eenheden werd er in de wijde omgeving naar de verdachte gezocht. Deze werd echter niet aangetroffen. Met behulp van cameratoezicht werd de betrokken auto nauwlettend in de gaten gehouden.

Na enige tijd werd gezien dat er twee personen in het voertuig stapten en het voertuig vervolgens wegreed. Ver kwam het voertuig echter niet. Vrijwel direct werd het voertuig door de politie stilgezet en werden de inzittenden direct aangehouden.

Uit nader onderzoek bleek dat de verdachten mogelijk bij meerdere winkels in Spijkenisse goederen hebben weggenomen. In de auto werden de goederen op de foto aangetroffen, met een waarde van vermoedelijk richting de duizend euro. De auto en alle daarin aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen. De zaak wordt verder onderzocht door de districtsrecherche.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op