Derde editie winteravondmarkt Drenkwaard

Vrijdagavond 1 december zal (alweer) de 3e editie van de winteravondmarkt plaats vinden in de De Drenkwaard in Zuidland. Vanaf 19:00 gaan de deuren open voor iedereen die wil genieten van alles wat de decembermaand zo speciaal maakt.

Sinterklaas en Kerstbomen
Het is een aparte gewaarwording als je nu de Drenkwaard in loopt zegt een van de vrijwilligers. Afgelopen maandag is niet alleen de kantine helemaal klaar gemaakt voor het bezoek dat Sinterklaas volgende week zal brengen, in de hal staan de kerstbomen ook al klaar.

Een groep van de Zuidwester is maandag als dagbesteding langs geweest om de kerstbomen op te tuigen, vertelde ze. Een enorm werk en we krijgen ieder jaar meer kunstbomen dus het werk neemt alleen maar toe lacht ze. Nu was het in een ochtend gepiept.

Bijzondere markt
Manager Accommodatie Martine vertelde ons dat deze winteravondmarkt bijzonder is in de regio. Er zijn verschillende kerstmarkten, maar bijna allemaal buiten. Het weer kan bij ons geen spelbreker zijn, de temperatuur blijft aangenaam en je kunt lekker droog genieten van alle verschillende standhouders.

Het is altijd bijzonder om een markt die je gaat voorbereiden hartje zomer, vorm te zien krijgen in de herfst en begin november weet je precies hoe het eruit gaat zien, vertelde ze. Het leuke van deze markt is dat we het zelf organiseren, zelf contact hebben met de standhouders en ook bewust bepaalde standhouders uitnodigen die we gedurende het jaar op andere markten tegen komen. Dat maakt het aanbod uniek en divers.

Gezelligheid en vermaak
Tijdens de winteravondmarkt kunt u genieten van verschillende optredens. Het scheepskoor van De Delft trapt af. Daarna zal Con Brio een aantal kerstnummers spelen. Het scheepskoor komt nog terug en daarna zal Vaya Con Dios ook enkele liederen ten gehore brengen. Het is zo leuk om een optreden te mogen verzorgen op de plaats waar je ook altijd repetitie hebt, vertelde een van de koorleden.

Alle drie de optredens worden gedaan door muziekgroepen die ook repeteren in de Drenkwaard. We zullen ook een terras bij de kraam met koffie en thee neerzetten dit jaar, daar was veel vraag naar verteld een van de vrijwilligers en we luisteren graag naar de suggesties van onze bezoekers.

De winteravondmarkt kunt u vinden aan de Molendijk 21b te Zuidland. De markt is van 19:00 tot 23:00 en de toegang is gratis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op