Dénis Wiering – best debatterende raadslid van Nissewaard

0

Als eerste genomineerde wilde de jury (Martin Marcus en Theo Teitsma) Afrojack noemen. Als BABZ (Buitengewoon Ambtenaar Buitenlandse Zaken) brengt hij al het goede van zijn geboortestad tot in alle verste uithoeken van de wereld. Wij weten ook wel, dat hij (nog) geen gemeenteraadslid is.

Maar hij is wel de ideale kandidaat voor het tweede exemplaar van onlangs ingestelde Nissewaard Penning. En omdat iedereen in Nissewaard een kandidaat mag voordragen, doet de jury het bij deze!
Over voordragen gesproken, de volledig uit mannen bestaande jury, is in het afgelopen jaar weer vaak bij de (nog even) bestaande gemeenteraad van Nissewaard geweest en heeft heel democratisch vijf
genomineerden op een lijstje gezet.

De genomineerden zijn:
1. Dénis Wiering. Dit verse raadslid laat zich in het afgelopen jaar de kaas niet van het brood eten. Hij kwam diverse keren met gewaagde moties en voorstellen. Hij kreeg daarbij direct de wind van voren, maar als een goed eilander weerstond hij deze tegenwind en verdedigde zijn plannen met verve.

2. Wouter Struijk. Als snelst interrumperend raadslid heeft zij zich weer heel vaak van zijn beste kant laten zien. Met een nimmer aflatende enthousiasme dient hij moties en amendementen in, terwijl hij al van tevoren weet, dat ook deze goed bedoelde poging het weer niet gaat halen.

3. Alexander Scheek. Ook Alexander komt regelmatig met, in zijn volledige overtuiging, perfecte ideeën en plannen. Vooral het innen van boetes van de buitenlandse Rijkswaterstaat is geniaal. Vooral de altruïstische inslag daarvan. Hij gaat de eerlijk gestolen penningen als een echte Robin Hood verdelen over de armlastige inwoners van de Republiek Voorne-Putten. Dat idee heeft de harten van de jury gestolen.

4. Bart Overgaauw. De (reserve) fractievoorzitter van het CDA blinkt uit door zijn relativerende blik op vele actuele gebeurtenissen. Hij is prima in staat om ‘grote’ zaken terug te brengen tot normale proporties en er dan een eigen visie op los te laten.

5. Mia Sliwinski. Met een volledig eigen toon, enthousiasme en blik op de wereld weet ze haar visie op zaken kort en bondig over veel zaken over het voetlicht te brengen. Dat gaat altijd op haar geheel eigen wijze. Dat zij daardoor vaak tegenwind krijgt, neemt ze maar voor lief.

Nu weet iedereen toch hoe, niet Mia maar ‘Forza’ erover denkt; of is dat toch Mia? Het is prijzenswaardig hoe zij uit de ‘wereldberoemde’ crisis van vorig jaar is opgestaan en haar functie in de raad vervult.

Dankzij mecenas Arjun van der Dussen is het ook dit jaar weer mogelijk geworden om de beroemde sculptuur aan de beste debater van de Nissewaardse raad weer uit te reiken. Dan komt nu toch echt de winnaar van de tweede sculptuur. Wederom gecreëerd door kunstenaar en architect Han de Kluijver en gegoten in Tsjechië.

De winnaar is: Dénis Wiering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op