De Zwerfafval Experience

In het nieuwe jaar start het Milieu Huis met een primeur: een gloednieuwe interactieve tentoonstelling over zwerfafval en huisafval. Je volgt het verhaal van Samoerai-krijgers Shiro & Sakuma die hun wapens omsmelten tot afvalgrijpers om zo hun omgeving schoon te maken.

2017 wordt het jaar van ‘omgekeerd inzamelen’ in Nissewaard. De gemeente en Reinis gaan bewoners uitdagen om het restafval terug te dringen. Een grote uitdaging voor iedereen. 100 huishoudens in Nissewaard zijn deze uitdaging al aangegaan en hebben in 100 dagen super goede resultaten behaald. Dat afval leuk en spannend kan zijn, kun je beleven bij ‘DE (zwerf)AFVAL EXPERIENCE’!

Het Milieu Huis is omgebouwd tot een heuse ‘dojo’, waar je ondergedompeld wordt in DE (zwerf)AFVAL EXPERIENCE en een opleiding volgt tot Samoerai-schoonmaker! Krijgers Shiro & Sakuma smelten hun wapens om tot afvalgrijpers. Ze werden gek van al het afval om hen heen. Vanaf nu gaan ze door het leven als samoerai-schoonmakers.

Op weg naar de dojo lopen ze langs een groepje hangjongeren die van alles op de grond gooien: flesjes en blikjes, kauwgom, papiertjes, peuken en wikkels van repen. Shiro & Sakuma schrikken ervan en halen de jongeren over om hen te helpen de omgeving juist schoon te maken in plaats van te vervuilen. De jongeren gaan de uitdaging aan en samen met Shiro en Sakuma beleven ze een geweldig avontuur.

De Zwerfafval Experience
Aanvang: 16 januari 2017 t/m 15 april 2017 |
Locatie: De Boekenberg – Milieu Huis, 1e etage
Kosten: Gratis

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top