De Struytse Hoeck Zondag Zomerfair

Op zondag 25 augustus aanstaande organiseert de winkeliersvereniging een multiculturele markt in het winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis, het grootste winkelcentrum op Voorne en Putten. U vindt hier dit keer niet alleen de vertrouwde gezellige marktkramen waar verschillende leuke en modieuze producten worden aangeboden, daarnaast bestaat deze markt ook uit een veelkleurige ‘tropische’ multiculturele markt vele kramen!

Naast de gewone kramen vindt u hier o.a. kramen met producten uit Senegal, Mali, Kameroen, Guinee, Marokko, Zuid Afrika, Ethiopië, Indonesië, Uganda enz. Denk hierbij aan artikelen op het gebied van mode- en woonaccessoires, (kleding, tassen, portemonneetjes, sjaals, bijouterie) sier- en gebruiksvoorwerpen, (kunst, woondecoratie, praktische voorwerpen van eerlijke materialen), verzorgingsproducten uit Afrika, (crème, zeep, lotion).

Op het plein bij de Free Record Shop vindt u o.a. Willy’s Caribbean Steel. Steeldrums, gemaakt van olievaten, werden uitgevonden zo rond de tweede wereldoorlog omdat de politie van Trinidad het openbaar optreden van de traditionele “Bamboo-Stickbands” verbood. Zij vormden de ritme basis van het jaarlijks grote festival, 42 uur aan één stuk door boemelen, beter bekend onder de naam carnaval.Tot op de dag van vandaag is de steeldrum het nationale volksinstrument gebleven in Trinidad.

Alhoewel de steeldrum oorspronkelijk uit Trinidad komt wordt ze dankzij de nieuwkomers uit Aruba, Bonaire, Curacao, St Eustatie, St Maarten en Suriname wordt de Steelband op veel Caribische feesten in Europa gezien. De groep is gevormd rond Willy Richardson die vanaf zijn twaalfde de Steeldrum bespeelt en hiermee al verschillende prijzen heeft gewonnen. Onder de vele toehoorders uit het verleden van deze band behoren ook de leden van het Nederlands Koninklijk huis, de Koning van Spanje en ex-president George Bush van de Verenigde Staten.
Samen met zijn ‘Salsa danseressen’ verzorgen zij enkele spectaculaire optredens.

s’ Middags kunt u deelnemen aan een djembe workshop. Een djembe is een prachtige trommel die in West-Afrika al eeuwen wordt gebruikt. Tijdens deze workshop maakt het publiek kennis met de achtergrond van dit instrument, leren ze er slagvaardig op spelen en maken ze samen, toon na toon, een indrukwekkend muziekstuk. Een verhalenverteller vertelt Afrikaanse verhalen aan volwassenen en kinderen precies zoals het in Afrika onder de grootste boom in het dorp gebeurt, ‘s avonds in de maneschijn. Er is altijd grote interactie met het publiek.

De week daarop, zondag 1 september, is de vlooienmarkt in de Struytse Hoeck en op zondag 8 september een creatieve & ambachtenmarkt bestemd o.a. voor hobbyisten, die door hen zelf vervaardigde en/of ambachtelijke artikelen willen verkopen. Heeft u ook interesse op één van deze themamarkten te staan, tel 0181 – 324310 of info@vlooienmarkt-hellevoetsluis.nl.

Deze dag mag u niet missen temeer het deze zondag koopzondag is en veel winkels open zijn. De toegang is gratis, het parkeren is gratis en op de Struytse Hoeck vindt u meer dan 130 winkels!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op