De Oude Maas: Al 50 jaar sterk beroepsonderwijs

Als je in 1968 leerling was op De Oude Maas, is de kans groot dat je eigen kinderen er ook onderwijs gevolgd hebben en binnen enkele jaren misschien zelfs je kleinkinderen. In 1968 opende De Oude Maas haar deuren in het gebouw van de Jan Ligthartschool aan de Galileilaan in Spijkenisse. De belangrijkste reden voor de start was de behoefte aan Christelijk beroepsonderwijs op Voorne-Putten.

Leerlingenaantal hoog gebleven
De Oude Maas is door de jaren heen een school gebleven die stevig verankerd zit in de regio. Vele duizenden leerlingen hebben er onderwijs gevolgd en zijn doorgestroomd naar alle niveaus van het vervolgonderwijs.

In het eerste jaar startte de school met 84 leerlingen. Dit schooljaar volgen er meer dan 900 leerlingen onderwijs op De Oude Maas. Daarmee is het nog altijd de grootste vmbo-school in de regio.

Excellente Status
De Oude Maas beschikt als enige school in de regio al sinds 2013 onafgebroken over de status Excellente School. Het is verheugend dat het Ministerie van Onderwijs onlangs heeft besloten dat De Oude Maas ook in het jubileumjaar 2018 die status mag behouden.

Het heeft geleid tot vertrouwen in de regio met als piek een enorme aanmelding vorig jaar met 250 nieuwe leerlingen. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. De ruim honderd personeelsleden die werkzaam zijn op De Oude Maas zijn zich dat volledig bewust en investeren dagelijks in goed onderwijs voor de leerlingen.

Reünie ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum
In 2018 staan er diverse activiteiten op de agenda voor de leerlingen en personeel om het jubileumjaar te vieren. Voor alle oud-leerlingen en oud-personeelsleden staat er een grootse reünie gepland op 12 oktober 2018.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top