De Boekenberg introduceert gratis lidmaatschap tot 30 jaar

Per 1 augustus 2018 veranderen de abonnementen van Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. De bibliotheek kiest voor meer gemak en duidelijkheid en maakt het lenen goedkoper, zodat zoveel mogelijk inwoners gebruik kunnen maken van haar dienstverlening. Één van de veranderingen is de introductie van een gratis lidmaatschap tot 30 jaar.

Brede maatschappelijke bibliotheek
Iedereen kent de bibliotheek, dé plek om boeken te lenen. Maar onze bezoekers komen er ook voor een filmvoorstelling, een computercursus, om te lunchen, voor een workshop of lezing, voor een afspraak bij de rechtswinkel, een bezoek aan het mamacafé en nog zoveel meer.

De bibliotheek als toegankelijke plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en waar je kunt ontmoeten, ontdekken en ontspannen. De dienstverlening verandert en de abonnementen zijn daarop aangepast.

Gratis lenen tot 30 jaar
Als eerste bibliotheek van Nederland maken we het lenen tot 30 jaar gratis. We geloven in zo min mogelijk (financiële) drempels voor lezen en kennisoverdracht. Jongeren die 18 jaar worden en moeten gaan betalen voor hun lidmaatschap schrijven zich vaak uit. Dit is een landelijke trend en eigenlijk niet zo vreemd.

Als je 18 bent, ben je met andere dingen bezig dan met boeken en lezen. Door jongeren tot 30 jaar een gratis Budgetbundel aan te bieden, kunnen ze blijven lenen. Op die manier kunnen we werken aan een relatie met hen. Met de gratis Budgetbundel kunnen zij 12 materialen per jaar lenen. Wie meer wil lenen, kan overstappen naar een uitgebreider betaald abonnement.

Boetevrij lenen
Klanten met een Jeugd- en Plusbundel kunnen voortaan boetevrij lenen. Steeds meer bibliotheken in Nederland kiezen hiervoor. De belangrijkste reden is dat het past binnen de transitie naar een brede maatschappelijke bibliotheek.

De Boekenberg wil het lenen zo makkelijk mogelijk maken. Boetevrij lenen zorgt voor meer eenvoudige processen en bespaart tijd en ergernissen. Het zorgt bovendien voor meer tevreden klanten en een beter gebruik van de collectie.

Gratis ledenpas
Geen boeken lenen, maar wel profiteren van de vele voordelen die de bibliotheek te bieden heeft? Het kan met een gratis ledenpas die beschikbaar is voor alle leeftijden. Hiermee kunnen leden twee gratis online cursussen volgen, korting ontvangen op activiteiten en gebruikmaken van internet en andere faciliteiten in het gebouw.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op