‘Dag van de Leerplicht’ voor trouwe leerlingen – Winterland

Op vrijdag 17 maart gingen een aantal leerlingen van de zeven scholen voor voortgezet onderwijs in Nissewaard in het kader van de ‘Dag van de Leerplicht’ met Kees Dijkman, wethouder onderwijs, een ochtend schaatsen op de ijsbaan van Winterland in Spijkenisse. Het ging om leerlingen die zelden of nooit te laat komen en nooit spijbelen.

Positieve invulling…
Jaarlijks wordt door Ingrado, de vereniging van Leerplichtambtenaren, het initiatief genomen tot het vieren van de ‘Dag van de Leerplicht’. De dag krijgt in Nissewaard een positieve invulling, omdat de wethouder van elke middelbare school maximaal tien leerlingen, die dit schooljaar nog nooit te laat op school zijn gekomen en niet hebben gespijbeld, wilde trakteren op een ochtend schaatsen op de ijsbaan Winterland in het centrum van Spijkenisse. Dit natuurlijk met daarbij een passend hapje en drankje voor iedere deelnemer.

Complimentje…
Dankzij de inzet van leerlingen en scholen gaat het met 95 procent van de leerlingen prima. Die leerlingen komen nooit met een leerplichtambtenaar in aanraking, maar behalen dankzij het prima onderwijs dat op de scholen in Nissewaard wordt gegeven wel hun startkwalificatie.

Daarom heeft de wethouder de scholen gevraagd op zoek te gaan naar tien leerlingen die daarvoor een complimentje verdienen. Dat ontvingen zij van de mee schaatsende wethouder die deze succesvolle leerlingen daarmee graag op glad ijs in het zonnetje zette.

De leerlingen kwamen om 10.00 uur bij de schaatsbaan aan en werden om 10.10 uur welkom geheten door wethouder Dijkman. Daarna was de ijsvloer tot 12.00 uur voor de leerlingen die tussendoor ook nog een versnapering kregen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op