D66 tegen motorbootvaart op Bernisse

Het recreatiegebied Bernisse is de groene long van de gemeente Nissewaard. En als het aan D66 Nissewaard ligt, dan blijft dat ook zo. En dat betekent constant alert zijn. Bij de begrotingsbehandeling van de gemeente Nissewaard bleek dat weer.

Want de coalitie van ONS, VVD en PvdA stelt in de begroting voor om een onderzoek te doen naar de bevaarbaarheid van de Bernisse. Om, aldus wethouder Hamerslag, de doorgang vanuit het Spui naar het Brielse Meer mogelijk te maken.

D66 blijft hier tegen. En zal alles in het werk stellen om motorboten te weren. Geen doorgang. Als het aan D66 ligt, is ontwikkeling mogelijk, maar is motorbootvaart een stap te ver. Veel te ver.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WillemRené Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willem
Gast
Willem

Idd, geen motorvaart daar. Er veel stille recreatie in de Bernisse, wandelaars, fietsers, joggers en vergeet de grote aantallen sportvissers niet. Die motorvaart zou alleen maar schade aan de oevers geven, er zijn nagenoeg geen aanlegsteigers. Het gebied is nu rustig en dat moet het blijven. De Bernisse mag niet verpest worden met uitlaat gassen van bootjes.

René
Gast
René

Ook de auto’s en zwaar vervuilende trekkers verbieden in de Bernisse dan? Kijk eens over de gemeentegrenzen heen! Zie Overijssel en Friesland met hun wonderbare prachtig bevaarbare kleine watertjes maar eens. Goed voor recreatie in het algemeen, economisch aantrekkelijk voor gemeenten en horeca ook. Het Brielse meer wordt stukje bij beetje afgebroken voor het watertoerisme. Kapotte steigers worden weggehaald ipv gerepareerd! Ligplaatsen en steigers worden in hoog tempo gesloopt terwijl er wel voor kapitalen speeltuintjes worden neergezet waar eigenlijk alleen fietsers kunnen komen! Recreatie is hier steeds minder aantrekkelijk aan het worden. Z.g. buitenstaanders komen ook steeds minder naar dit… Lees verder »

Willem
Gast
Willem

Beste René, jammer dat je zo reageert, maar ook begrijpelijk. De Bernisse stroomt hard genoeg om schadelijke algen weg te houden, blauwalg hou je altijd. Het zat dit jaar zelfs in het Spui en daar stroomt het 5 knopen. Gemotoriseerde boten zullen de waterkwaliteit echt niet verbeteren, je kan bij Heenvliet op de brug 4 meter diep kijken. Helder water is per definitie niet schoon maar het geeft wel iets aan. Van de recreanten op het Brielse meer moet je het niet hebben, zijn veelal mensen uit de regio die nemen hun eigen boodschappen mee en tanken hoogstens 2x per… Lees verder »