Cursus ‘Revoluties in de kunstgeschiedenis’

In 2015 bestaat de Vrije Academie 25 jaar. Zo’n jubileum vraagt natuurlijk om een speciaal evenement. Daarom organiseert de academie is samenwerking met de Boekenberg een cursus ‘Revoluties in de kunstgeschiedenis’. In zeven lessen ziet u meer dan 2500 jaar kunst en cultuur door de ogen van de makers die nieuwe oplossingen zagen. Aan het einde van de cursus staat een leerzame en gezellige excursie gepland naar een museum!

Neem de toepassing van het contrapost in de Griekse beeldhouwkunst. Of kijk eens naar de ontdekking van het perspectief! Na 1425 klopten de verhoudingen pas echt. En waar heeft de uitvinding van de lift wel niet toe geleid? Het zijn de ontdekkingen van olieverf, lens, schilderdoek, glas in lood, fotografie, enzovoort, die de kunst met grote stappen vooruit hebben geholpen. Ook op het oog onbeduidende ontwikkelingen hadden soms verrassende gevolgen. Zo zorgde de uitvinding van de verftube ervoor dat schilders buiten konden werken.

In deze reeks, die bestaat uit 2 semesters, behandelen de docenten 25 sleutelmomenten in de kunst- en cultuurgeschiedenis. De reeks is chronologisch maar focust voor de verandering op de praktische kant van het verhaal. Interessante stof voor techneuten die van kunst houden én voor kunstliefhebbers die ook nieuwsgierig zijn naar de achterkant van een schilderij.

Koop uw kaarten via www.vrijeacademie.nl/Boekenberg-revoluties1. Als lid van de bibliotheek ontvangt u € 15,- korting op de cursus. Gebruik de kortingscode KG2BOEKENBERG.

Data: 6 oktober, 13 oktober, 3 november, 10 november, 17 november, 24 november, 1 december

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op