Controle ‘patserboten’ Brielsemeer en Haringvliet

Voor het project afpakken controleerde de Zeehavenpolitie in samenwerking met de rijksbelastingdienst , douane en het Openbaar Ministerie zaterdag en zondag 75 boten waarbij vragen waren over de financiering. Tijdens de twee dagen werden op het Brielsemeer en Haringvliet 75 boten gecontroleerd.

Beslagleggingen
De eigenaar van een groot motorjacht bleek bij de belastingdienst nog een vordering open te hebben staan van Euro 26.000,-. Nadat de schipper van dit motorjacht zich aan het zicht van de politievaartuigen had onttrokken, werd hij door een ter hulp geschoten politiehelikopter getraceerd op het Haringvliet ter hoogte van Hellevoetsluis. Hierop werd door de belastingdienst beslag gelegd op het motorjacht.

Het Openbaar Ministerie legde beslag op een snel motorjacht waarvan de 57-jarige eigenaar nog een ontnemingsvordering van 22.000,- euro open had staan. Daarnaast werd een 28-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij onder invloed een motorboot bestuurde en betaalde een Russische schipper van een groot plezierjacht een openstaande vordering van 345,- euro.
Nader onderzoek

De Belastingdienst en Douane stellen een nader onderzoek in naar een aantal gecontroleerde booteigenaren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op