Coalitie van ONS, PvdA en VVD voor Nissewaard

Het nieuwe college van B&W voor de gemeente Nissewaard kan het beste bestaan uit ONS Nissewaard, PvdA en VVD. Tot die conclusie komen de informateurs Gert-Jan ’t Hart en Richard Sitton. De afgelopen weken hebben zij met alle politieke partijen in de raad van Nissewaard gesproken.

“De nieuwe coalitie doet recht aan de uitslag van de verkiezingen, biedt continuïteit en een stabiele meerderheid in de raad”, zo staat te lezen in het eindadvies van de informateurs. Bovendien is met een dergelijke coalitie het politieke spectrum breed vertegenwoordigd.

Er waren diverse opties om te komen tot een nieuw college. Deze zijn allemaal besproken maar hebben om uiteenlopende redenen niet de voorkeur. Daarbij spelen zaken als continuïteit, het draagvlak in de raad en een brede vertegenwoordiging van het politieke spectrum een rol.

’t Hart en Sitton stellen dat er geen enkele belemmeringen zijn voor ONS Nissewaard, als grootste partij, om nu de onderhandelingen over een coalitieakkoord en een nieuw college te beginnen.

De informateurs spreken hun dank en waardering uit aan de vertegenwoordigers van alle politieke partijen voor de prettige, openhartige en nuttige gesprekken die er zijn gevoerd.

Inmiddels is aan de informateurs gevraagd om de coalitieonderhandeling als formateurs te begeleiden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JohannaDianeKrólik Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Królik
Gast
Królik

Slechter kan het niet.

Królik
Gast
Królik

Slechter kan niet.

Diane
Gast
Diane

Je hebt er geen verstand van. Ga lekker naar een andere gemeente krolik. Heb je wel gestemd?

Johanna
Gast
Johanna

O Christel Mourik VVD dit wordt de zoveelste fout Doe eerst wat aan de Huur prijzen betaald parkeren Waarom sluiten de meeste zaken omdat het beleid zeer slecht is en dat de meeste Winkeliers dit niet op kunnen brengen Het ging fout met de verandering van het Theater het was prima en fijn winkelen dat zullen de meeste Spijkenissers ook beamen Het was gezellig nu gaan de meeste of naar Hellevoetsluis of Hoogvliet En de winkels na de kopspijker is ook een hele foute beslissing geweest Het had één geheel moeten wezen een gezamenlijk winkel paradijs alles overdekt een prachtig… Lees verder »