Chipszakken bij restafval!

Reinis heeft een afvalwijzer over Omgekeerd Inzamelen verspreid, waarin staat dat chipszakken bij PMD (plastic, metaal en drankkartonnen) horen. Dit is onjuist: zakken met een folielaagje horen bij het restafval.

Hoe kon dit gebeuren?
Begin 2017 zijn er 40.000 afvalwijzers gedrukt met daarin de tekst dat chipszakken bij PMD mogen. Deze informatie was gebaseerd op informatie van andere gemeenten en PMD verwerkers in het land. Bij het bedrijf waar de PMD van Nissewaard wordt verwerkt, kunnen de chipszakken, met een binnenlaag van folie, niet verwerkt worden.

Inmiddels zijn ook in andere gemeenten chipszakken onderdeel van restafval. Na constatering van de fout zijn de folders helaas niet aangepast en dus met onjuiste informatie verspreid. In de wijken/kernen waar nog gestart moet worden met Omgekeerd Inzamelen zal de juiste informatie verstrekt worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
m.p. van der klooster Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
m.p. van der klooster
Gast
m.p. van der klooster

Er zijn meer onduidelijkheden over wat in welke bak moet. Ik kan bij Reinis geen uitgebreide lijst vinden van producten. Eigenlijk vind ik dit ook een mede verantwoordelijkheid van fabrikanten, waarom niet vermelden op de verpakking?

Top