Charles de Foucauld Mavo wordt huiswerkvrij

Tijdens speciale uren ‘keuzewerktijd’ krijgen leerlingen ruim de tijd om hun werk af te maken. Ze doen dat onder begeleiding van docenten. Op deze manier worden schooltijd en vrije tijd beter van elkaar gescheiden.

Kinderen (en hun ouders) krijgen het steeds drukker. Daarom is het voor iedereen prettig dat het huiswerk af is in de hiervoor op school gereserveerde tijd. Voor een toets of proefwerk is het natuurlijk wel verstandig om je thuis voor te bereiden.

Eigen rooster maken
De Charles de Foucauld Mavo aan de Lisstraat in Spijkenisse werkt al een aantal jaren met het zogenaamde Flexrooster. Dit betekent dat leerlingen zelf invloed hebben op een deel van hun rooster. In overleg met leerkrachten bepalen ze aan welke vakken of vaardigheden ze extra aandacht gaan besteden.

Leerlingen hebben zelfs keuzevrijheid om te bepalen wanneer ze dat gaan doen. Leerlingen die erg zelfstandig zijn en goede resultaten halen, krijgen daarbij meer vrijheid.

Over “Charles”
De “Charles” staat bekend als een kleine, gezellige school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt. Leerlingen gaan het komend jaar werken op drie verschillende niveaus. Er is een havo-route die speciaal gericht is op doorstroming naar de havo.

Ook is er is een mbo-route. Daarnaast zullen leerlingen die extra hulp en uitleg nodig hebben deze krijgen, onder andere in de vorm van ondersteuningsopdrachten. De Charles de Foucauld is een brede mavo die de profielen Zorg & Welzijn, Economie en Techniek aanbiedt. Leerlingen doen ervaring op binnen alle profielen en kunnen daardoor een goede keuze maken voor hun vervolgopleiding.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op