Chaos verwacht tijdens afsluiting Botlektunnel

Volgens Rijkswaterstaat kan een deel van de nieuwe Botlekbrug in juli al gebruikt worden. Het is een van de maatregelen om chaos te voorkomen als de oude Botlektunnel in juli een weekend in beide richtingen dicht gaat.

De Botlektunnel is het derde weekend van juli onbegaanbaar vanwege de sloop van een nabijgelegen viaduct. Het alternatief is de Spijkenisserbrug, maar die is de afgelopen twee maanden al tien keer afgesloten vanwege een hardnekkige storing.

Er wordt gevreesd voor grote problemen als een storing samenvalt met een afgesloten Botlektunnel. Maar door de nieuwe Botlekbrug in dat geval deels open te stellen door verkeer richting Rotterdam, hoopt Rijkswaterstaat de problemen te verminderen.

Pontjes
“En we hebben ook monteurs, verkeersregelaars en bedieningspersoneel achter de hand”, aldus Van der Laars. “En over de oude Botlekbrug kan eventueel verkeer richting de Maasvlakte. We kunnen verkeer omleiden en we kunnen de metro en pontjes in de omgeving inzetten.”

Maar hij zegt er wel bij dat hij niks kan garanderen. Het lot wil dat er in die periode ook gewerkt wordt aan de metro in Spijkenisse.

Scheepvaart
Het is ook nog steeds onduidelijk of de Spijkenisserbrug tijdens dat weekend open en dicht gaat voor het scheepvaartverkeer. “We zijn in onderhandeling met het Havenbedrijf Rotterdam”, zegt Van der Laars. “Maar we zijn er nog niet uit.”

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top