Chaos rond de bruggen

Voorne-Putten is gisteren geteisterd door brugproblemen. Zowel de nieuwe Botlekbrug, Hartelbrug als de Harmsenbrug raakte gestremd. “Zo kan het niet langer”, zegt VVD-wethouder Christel Mourik tegen het AD/Rotterdams Dagblad vandaag.

Na wekenlang geteisterd te zijn door storingen overlegt onze wethouder vandaag pas met Rijkswaterstaat. In eerste instantie had ze vertrouwen in Rijkswaterstaat, ondanks waarschuwingen van een oud-medewerker van Rijkswaterstaat. Hij waarschuwde juist voor storingen, omdat er te weinig zou zijn getest. Later hield ze haar hart vast. Na de negentiende(!) storing gaat ze eindelijk het gesprek aan.

Mourik wil dat er zo snel mogelijk een SMS-service komt bij een brugstoring. “Dan is iedereen in elk geval op de hoogte dat hij of zij in de file komt te staan”, zal ze gedacht hebben. Het zou toch beter zijn geweest als Mourik aan zou dringen op maatregelen om de bereikbaarheid en doorstroming na incidenten te garanderen. Maar ja…

Binnenkort zijn de vakanties voorbij en kan iedereen weer genieten van de dagelijkse verkeersinfarcten door storingen, maar word je wel op de hoogte gebracht met een SMS. Laten we onze zegeningen tellen dankzij de daadkrachtige inzet van deze VVD-wethouder.

Screenshot_1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op