Centrum voor duurzaamheid en innovatie in Spijkenisse

Begin 2014 is er bij de gemeente een plan gepresenteerd voor Innovatiekracht, een centrum voor duurzaamheid en innovatie in Spijkenisse op de landtong. Inmiddels heeft de initiatiefnemer, de heer Verwaayen, een aanvraag Uitgebreide Omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van het centrum voor duurzaamheid en innovatie. Als alles volgens planning verloopt, kan volgend voorjaar met de bouw van het centrum worden gestart.

Het nieuwe innovatieve centrum wordt gerealiseerd op de landtong, aan het einde van de Plaatweg. Het plan bestaat uit een gebouw, half in de grond verzonken, met een groen dak. Het gebouw ligt straks te midden van mooie tuinen, omringd door water. De tuinen zijn voor iedereen toegankelijk.

Het gebouw biedt ruimte aan 200 mensen, die daar trainingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie kunnen volgen. Het centrum wordt gedreven door mensen die jong van geest en enthousiast zijn en die met nieuwe out of the box oplossingen komen. Het centrum voor innovatie is het podium voor deze producten, diensten en concepten die veelal duurzamer zijn.

De heer Verwaayen is eigenaar van het Glazen Huis en het centrum voor duurzaamheid Veerkracht in Klarenbeek , een bijzondere plek voor training, vergadering of congres.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op