Buurtpreventie zoekt lopers in Zuidland

Medewerkers van Buurtpreventie staan zaterdag 10 september op de Jaarmarkt in Zuidland om voorbijgangers te vertellen wat zij doen om hun buurt schoon, heel en veilig te houden. Natuurlijk hopen zij nieuwe collega’s in Zuidland in te kunnen schrijven, zodat ook daar een team van start kan gaan.

Het succesvolle Buurtpreventie, dat ook wordt ondersteund door de woningcorporaties, bestaat in Spijkenisse al ruim 10 jaar. Op dit moment doen 150 vrijwilligers mee in 11 wijken. Leden van een buurtpreventieteam zijn bewoners van de wijk. Zij zijn de extra ogen en oren in de wijk.

Ze geven bijzonderheden, problemen en situaties die mis (dreigen te) gaan, door aan de juiste instantie. Dat kan een woningcorporatie zijn, City Tec, Reinis of de gemeente zelf. Hoe meer mensen uit de wijk meedoen, hoe meer zichtbaar zij zijn op straat.

“Een uitrol van buurtpreventie naar de kernen, in dit geval Zuidland, zou prachtig zijn want wij weten wat de positieve bijdrage van Buurtpreventie teweeg brengt”, aldus wethouder Jan Willem Mijnans die het project Buurtpreventie in zijn portefeuille heeft.

Voor meer informatie over Buurtpreventie kijk op www.nissewaard.nl/veiligheid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op