Burgertruttigheid ten top

Nissewaard is in de ban van de verkiezingen. Welke dan? Zult u zich nu wellicht afvragen. Gemeente, provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen hebben we immers net achter de rug. Welnu, Nissewaard maakt zich op om de liefste oma van het westelijk halfrond en omstreken te kiezen. Lekker belangrijk!

En inderdaad, deze verkiezingen zijn zeker héél belangrijk. Eindelijk eens aandacht voor iets leuks, iets liefs, iets positiefs, iets wat eigenlijk zo vanzelfsprekend is dat we er vaak niet eens meer bij stilstaan. Radio & TV Rijnmond zal er vermoedelijk geen aandacht aanbesteden of er moeten oma’s van het toneel af de zaal in duikelen en benen breken.

RTV Rijnmond komt immers alleen het centrum van Rotterdam uit als er iets negatiefs te melden valt of iets heel vervelends is gebeurd. Niet voor niets is RTV Rijnmond onze regionale rampenzender. De liefste oma verkiezingen doen mij denken aan mijn eigen oma’s.

Op zondag ging ik om de week naar oma Van der Hor die vanwege haar enorme omvang door mijn broers en zusje ‘dikke oma’ werd genoemd, en naar oma Timmermans. De laatste had geen bijnaam maar was, net als dikke oma, ontzettend lief voor ons.

Als ze nog hadden geleefd dan had ik ze voor de titel zeker genomineerd. Dus goed dat er in tijden van radicalisering, terreurdreiging en bancair wangedrag, nog ruimte is binnen onze samenleving voor deze heerlijke burgertruttigheid. De bekendmaking van de liefste oma vindt plaats op 13 juni in Theater ‘de Stoep’ door de leukste vrouw van Nederland. Ik weet niet of onze burgemeester ook burgeroma is, maar als dat zo is dan breng ik mijn stem uit op oma Salet!

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op