Burgemeester Salet sluit vier panden vanwege drugsvondst

Burgemeester Salet van de gemeente Nissewaard heeft een bedrijfspand op bedrijventerrein Halfweg, twee woningen in De Akkers in Spijkenisse en een woning in Simonshaven gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen. De panden zijn drie maanden gesloten.

Het komt regelmatig voor dat er hennepkwekerijen in woningen worden aangetroffen. Henneptelers veroorzaken overlast in de omgeving door lekkages, schimmelvorming, stank en stroomstoringen. Vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er grote kans is op kortsluiting, oververhitting en brand.

Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Hennepkwekers riskeren een dwangsom of sluiting van de woning door de gemeente, of een huisuitzetting door de woningcorporatie. Verdere mogelijke gevolgen zijn strafrechtelijke vervolging door het Openbaar Ministerie, naheffing van de energierekening door de netbeheerder, terugvordering van de uitkering van de gemeente of het UWV en een navordering van de Belastingdienst.

Politie, woningcorporaties, Stedin en de gemeente Nissewaard zetten gezamenlijk vol in op de bestrijding van hennepkwekerijen in Nissewaard. Daarbij is ook de hulp van omwonenden belangrijk.

Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Twijfel niet om dit te melden, ook al weet u het niet zeker. Zo helpt u mee aan de veiligheid van uw buurt.

Melden kan via
De politie: 0900-8844 (lokaal tarief),
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top