Burgemeester Salet reikt prijs inbraakpreventie uit

0

Mevrouw Dieteren uit Spijkenisse heeft 29 april 2015 een LED buitenlamp ontvangen uit handen van burgemeester Mirjam Salet. Zij heeft in maart meegedaan aan een prijsvraag over inbraakpreventie. De prijsvraag was voor bezoekers van de preventiedag op 19 maart. Toen stond de Mobile Media Truck van de politie in De Akkers en was er een preventieavond in wijkcentrum De Kreek.

Prijsvraag
De prijsvraag betrof vragen over inbraakpreventie en hang- en sluitwerk. Mensen konden ook ideeën of tips meegeven. Mevrouw Dieteren heeft als suggestie meegegeven meer verlichting aan te brengen in donkere gebieden, om woninginbraken te voorkomen. Dat is ook een van de speerpunten van de gemeente.

Daarnaast heeft ze voorgesteld om subsidies voor bewoners beschikbaar te stellen voor betere preventie. De gemeente onderzoekt nu deze mogelijkheid.

De gemeente organiseert samen met de politie en woningcorporaties, verschillende activiteiten om de inwoners van de gemeente Nissewaard bewuster te maken dat woninginbraken vaak op een eenvoudige manier voorkomen kunnen worden.

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar