Burgemeester Salet reikt Jeugd- en Jongerenlintjes uit

Op de nieuwjaarsreceptie van maandagavond 9 januari 2017 heeft burgemeester Mirjam Salet voor de negende maal de Jeugd- en Jongerenlintjes uitgereikt. Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een lintje.

Daarom wil de gemeente op een andere manier haar waardering laten blijken voor kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij. Dit jaar zijn er vijf lintjes toebedeeld, waarvan één Jeugdlintje en vier Jongerenlintjes.

Het eerste Jeugdlintje ging naar Joëley de Jong (11). Joëley heeft een bijzondere prestatie neergezet. Zij heeft auditie gedaan voor The Lion King van Joop van de Ende en Albert Verlinde. Hiervoor is zij aangenomen en speelt zij momenteel kleine Nala in de musical.

Om deze rol te behouden is zij urenlang bezig met repeteren, reizen en natuurlijk in het theater de show uit te voeren. De discipline en professionaliteit die Joëley laat zien is ongelooflijk, en zij doet dit allemaal naast haar schoolwerk. Zij is een waar voorbeeld voor vele jonge meisjes en jongens die in kunst en cultuur hun droom willen verwezenlijken.

Het eerste Jongerenlintje is aan Guillaume Pinas (13) overhandigd. Guillaume beoefent de sport kickboksen al sinds zijn zesde . Guillaume Pinas is bij verschillende bonden al wereldkampioen geworden, hij heeft ook meegedaan in Thailand met de wereld-kampioenschappen waar 101 landen aan meededen en is daar eerste geworden. Ook heeft hij afgelopen jaar een op een groot toernooi In Engeland/Manchester met twee gouden plakken gewonnen

Het tweede en derde Jongerenlintje gingen naar Kevin Rijnhart (18) en Martijn Streijl (15). Kevin en Martijn zijn al een aantal jaren vrijwillig scheidsrechter bij VV Hekelingen. Zij hebben ook goede contacten met VV Spijkenisse en fluiten ook daar als zij hiervoor gevraagd worden.

Sinds dit seizoen zijn de samen coördinator voor het regelen en begeleiden van scheidsrechters, ze zorgen ook voor nieuwe aanwas en ontwikkeling. Ook bij de jaarlijkse SpuiCup, het grootste toernooi van de eilanden, staan zij hun mannetje en zorgen ze voor een goed verloop van de wedstrijden. Met goede begeleiding en steun vanuit de vereniging kunnen zij zich verder ontwikkelen en bekwamen in het vak.

Het laatste Jongerenlintje was voor Elisa Molenaar (17). Elisa kreeg dit lintje omdat zij al vijf jaar iedere week boodschappen doet voor haar oma die in 2011 een herseninfarct heeft gehad en daar wat beperkingen aan heeft overgehouden. Het is bijzonder dat jong meisje vijf jaar lang mantelzorg verleent aan haar oma.

Burgemeester Salet prees allen die een lintje hebben gekregen en ging samen met hen op de foto. Naast het lintje hebben zij ook een verrassing gekregen als beloning voor hun bijzondere prestaties en inzet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op