‘Burgemeester krijgt 40 Polen in haar tuin’

Burgemeester Mirjam Salet krijgt veertig Polen in haar tuin als de gemeente Nissewaard de ontruiming van de opvang van arbeidsmigranten in Spijkenisse doorzet. De andere negentig worden in het stadhuis ondergebracht. Dit meld het AD.

Daarmee dreigt directeur Sezer Duygulu van uitzendbureau Solutions dat de 130 Poolse en Hongaarse werknemers heeft ondergebracht in het pension aan de Boyleweg. De gemeente wil dat ze daar vertrekken omdat het pand volgens de brandweer niet aan de brandveiligheidseisen voldoet.

,,Als de gemeente inderdaad overgaat tot een ontruiming, dan huur ik twee touringcars die naar het stadhuis in Spijkenisse rijden. Daar begeleiden we de werknemers dan naar binnen en moet de gemeente maar kijken. En een derde touringcar rijdt naar het huis van de burgemeester. Zij moet dan maar zien hoe ze dit oplost”, zegt Duygulu.

Want, zegt hij, ‘ik heb geen andere woonplek voor deze mensen op zo’n korte termijn’. ,,Geef me twee of drie maanden de gelegenheid, dan lukt het. Maar in twee dagen tijd huisvesting vinden voor 130 mensen is ongekend moeilijk.”

De directeur is woest dat pandeigenaar Huug Moerland 48 uur van tevoren van de gemeente te horen kreeg dat hij de opvang vóór gisterochtend moest ontruimen. Moerland spande daar deze week een kort geding tegen aan, maar omdat de advocaat van de gemeente verhinderd was, is de zaak uitgesteld tot woensdag. Tot die tijd zal de gemeente niet tot ontruiming overgaan, zo is de rechtbank beloofd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op