Burgemeester in gesprek met bezetters Clara Visserstraat

Burgemeester G. Veldhuijzen heeft de groep mannen die een stuk gemeentegrond in de Clara Visserstraat bezetten, uitgenodigd voor een gesprek op 8 november. De groep meent recht te hebben op de grond omdat voorouders daar ooit hebben gestaan. De rechtbank Rotterdam ziet dit claimen als een betoging.

De groep staat op een stuk gemeentegrond met de bestemming ‘groen’. De gemeente wilde hierop handhaven door te ontruimen, maar de groep heeft toen een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechtbank. De rechtbank Rotterdam heeft 19 oktober de uitspraak gedaan dat de groep mannen een betoging houdt, en dat zij voorlopig op de plek mogen blijven.

De gemeente respecteert de uitspraak van de rechtbank Rotterdam, maar stelt wel voorwaarden aan de betoging. De voorwaarden hebben tot doel de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk te maken. De groep kan tot 8 november hierover hun zienswijze indienen.

Het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft onlangs een Beleidskader gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid opgesteld. Het ministerie heeft aan gemeenten gevraagd het lokaal gevoerd beleid te toetsen aan deze nieuwe beleidsvisie. De gemeente Nissewaard is hiermee aan de slag waarbij vanwege de zorgvuldigheid het beschrijven van het lokale beleid enige tijd zal kosten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WillemPeter van Leeuwen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peter van Leeuwen
Gast
Peter van Leeuwen

Zal een keer tijd worden, iedereen in die glazen toren daar voelt zich meer dan de gewone burger en laten dat in hun arrogantie overduidelijk blijken.
Ze zitten daar namens en zeer zeker voor ons maar daar merk je bijzonder weinig van.

Willem
Gast
Willem

Ik hoop dat de burgemeester die kampers met pek en veren Spijkenisse uit jaagt. Dit is gewoon landje pik, uit naam van niemand. Veel asocialer kan je niet zijn.

Top