Bric á Brac snuffelmarkt in Hellevoetsluis

Op de zondag 4 september wordt er een ‘Bric a Brac’ markt gehouden op de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. Op het plein bij de apotheek wordt een speciaal gedeelte word gereserveerd voor deze markt. Je kunt hier brocante, curiosa, artikelen uit grootmoedertijd, zolderopruimingen en tal van andere veelal gebruikte goederen vinden.

Ook hobbyisten die door hen zelf vervaardigde artikelen willen verkopen, etc. kunnen inschrijven voor deze markt, het gaat dan om unieke artikelen of kleine, ambachtelijk vervaardigde series en dus niet om massaproductie!

Bric à Brac is een uit het Frans afkomstige uitdrukking die betrekking heeft op een verzameling van allerhande, meest goedkope, kleine voorwerpen en snuisterijen die doorgaans niets met elkaar van doen hebben. Het woord betekent zoiets als van hier en van daar ofwel: overal vandaan gesleept.

De voorwerpen waar het om gaat hebben in het algemeen geen of nauwelijks gebruikswaarde meer, maar dienen ertoe om b.v. het interieur te verfraaien. Of je nou simpelweg voor tweedehands spullen gaat of meer op zoek bent naar antiek, brocante en curiosa: er is voor ieder wat te snuffelen tussen de kunst en kitsch en allerhande bruikbare oude spullen.

De vlooienmarkt in Hellevoetsluis is voor het publiek geopend van 12.00 tot ± 17.00 uur en de toegang is gratis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op