Branden teisteren Spijkenisse

De brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de handen vol gehad aan branden in Spijkenisse en Hoogvliet. Dit meldt rtvrijnmond. Volgens een woordvoerder ging het om zeker zes branden. Daarbij gingen vier auto’s en een caravan in vlammen op.

“De ene melding was nog niet afgehandeld en de volgende kwam alweer binnen”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar de brandweer onder valt.

Het lijkt erop dat de branden zijn aangestoken. “Het is wel heel toevallig dat in zo’n klein gebied zoveel branden ontstaan in korte tijd. Daarnaast hebben getuigen ook iemand zien wegrennen op sommige plekken.”

Bij een brand aan de Dorpsstraat in Hoogvliet ging een scooter in vlammen op. Daarna vlogen auto’s in de brand in Spijkenisse aan de Schenkelweg, de Molenlaan, de Iepenlaan en De Ritte.

Woonwagen
Rond 04:45 uur ontstond er brand op het tijdelijke woonwagenkamp aan de Clara Visserstraat. Van de caravan is niets meer over.

“De bewoner werd wakker van de rook en kon zelf naar buiten komen”, vertelt de woordvoerder van de brandweer. “Maar de caravan kon niet meer gered worden.”

De bewoner van de caravan is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had veel rook binnengekregen.

Op het terrein aan de Clara Visserstraat staan vier caravans van Sinti-zigeuners. Ze eisen daar een plek van de gemeente Nissewaard. Omdat het gaat om een actie, mogen de Sinti daar voorlopig blijven staan, bepaalde de rechter onlangs in een kort geding.

Foto: Leendert van Luik- Uitgebrande
auto’s aan de Iepenlaan
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top