Botulisme in Nissewaard aangetroffen

Let op! Botulisme in Nissewaard aangetroffen. Dieren4u heeft meerdere dieren uit het water gehaald waarbij Botulisme is vastgesteld. Ziet u een dier in nood? Bel dan de meldkamer 085-0604567.

Botulisme is een ziekte die voornamelijk onder watervogels slachtoffers maakt. De oorzaak van de ziekte is een gif dat door een bacterie wordt gevormd. Het gif veroorzaakt in eerste instantie verlammingsverschijnselen bij de besmette vogels. Wat direct opvalt is dat de vogels niet meer kunnen vliegen of lopen.

De watervogels bewegen zich voort over water- en moddervlaktes d.m.v. hun vleugels. Gunstige omstandigheden voor botulisme zijn: Een eiwitrijk milieu d.w.z. dode vogels en vissen, vooral als deze in het water liggen en zuurstofarm water dat tussen de 15˚C en 35˚C ligt met name bij ondiepe, stilstaande wateren en plassen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ruth Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ruth
Gast
ruth

er is al menig keer vanuit Spijkenisse geattendeerd dat heet water niet doorstroomd daardoor ontstaat blauwalg en botulisme . waterschap reageert niet adequaat om de spuien open te gooien en laten het maar zo. hebben zeker vakantie! zouden ze nu eens luisteren naar de bevolking! maar dat wordt al jaren niet gedaan.