Boekenbergexpositie door MVRDV

De Boekenberg is ontworpen door architectenbureau MVRDV. Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum maakten zij een speciale expositie over de Spijkenisser boekenpiramide. Deze is vanaf maandag 23 oktober tijdens openingstijden gratis te zien in de Boekenberg.

Op de eerste verdieping is een centrale plek gecreëerd waar de creativiteit en het ontwerpproces van de Boekenberg wordt getoond door middel van schetsen, tekeningen en afbeeldingen. Op displays worden de innovatieve gebruiksmaterialen, het design en de duurzame elementen die in het interieur zijn opgenomen getoond.

Een nieuwe animatie, die het verhaal van de Boekenberg vertelt, wordt gepresenteerd tijdens de tentoonstelling om te laten zien hoe ideeën, schetsen worden en uiteindelijk resulteren in het gebouw dat hier nu staat vandaag.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen ook andere voorbeelden van MVRDV’s innovatieve gebruik van glas in culturele projecten in Nederland en in het buitenland bekijken. Zoals de Crystal Houses (Rotterdam), Art Depot Boijmans van Beuningen (Rotterdam), China Comic and Book Museum (Hangzhou), Glass Farm (Schijndel) en de pas opgeleverde bibliotheek in Tianjin China.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op