Bodemversteviging Oude Maas

Bij de Spijkenisserbrug wordt de bodem verstevigd, momenteel wordt de ontstane kuil gevuld (de kuil bij kilometer 1000-1001 is reeds gevuld). Vervolgens dekken we de kuil af met zinkstukken en stortsteen. Daarnaast wordt de dijk bij Spijkenisse versterkt. Dit is een project van waterschap Hollandse Delta.

Het waterschap zorgt hiermee dat de dijk weer gaat voldoen aan de wettelijke eisen voor hoogwaterveiligheid. Rijkswaterstaat en het waterschap zijn een samenwerking aangegaan en hebben het werk gezamenlijk aanbesteed. De firma Van den Herik-Sliedrecht gaat het werk uitvoeren.

Vanaf maandag 3 september a.s. worden zinkstukken naar de bodem gebracht. De zinkstukken worden gemaakt op de kade bij de Voornse Sluis aan de Plaatweg 4 te Spijkenisse en van daaruit naar de locatie gesleept. Naar verwachting heeft de aannemer de weken 36, 37, 38 nodig om alle zinkstukken te plaatsen. Daarna zal het overige werk worden afgemaakt. Planning is dat het werk op 1 december 2018 is afgerond.

Wij verwachten niet dat er hinder ontstaat als gevolg van de werkzaamheden. De aannemer stemt direct af met het Havenbedrijf Rotterdam over de werkzaamheden op de vaarweg. Voor het wegverkeer zal er geen hinder zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

4
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
redactieWillem Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willem
Gast
Willem

Vanaf maandag 3 september a.s. worden zinkstukken naar de bodem gebracht ? En dit is geplaatst op 14 september. Wat moet je hier nou mee ?

Willem
Gast
Willem

Dan heeft het toch geen zin meer om te plaatsen ? Laat het dan voor wat het is, nu valt het in de catagorie ” internet vervuiling “.

Top