BOA’s Nissewaard gaan gestolen fietsen opsporen en terugbrengen

De gemeente Nissewaard doet vanaf april mee aan het programma“Find, Recover &Insurance Service” (FRIS) voor de aanpak van fietsendiefstallen, en het terugvinden en –brengen van de fietsen bij de rechtmatige eigenaar.

Fietsendiefstal is helaas nog steeds een veel voorkomende vorm van criminaliteit en een grote schadepost, ook in Nissewaard. Door de sterke opkomst van dure e-bikes was de vraag hoe dit probleem kan worden aangepakt, ook omdat binnen de opsporingscapaciteit van de politie andere prioriteiten gelden.

Er is een systeem ontwikkeld dat de fiets ‘zichtbaar’ maakt nadat het als vermist of gestolen is opgegeven. Via een landelijke meldkamer worden diensten gewaarschuwd die de fiets kunnen opsporen en terughalen.

Daarna wordt de fiets via een procedure bij de rechtmatige eigenaar terugbezorgd. In de gemeente Nissewaard gaan BOA’s de opsporingstaak uitvoeren.

Burgemeester Mirjam Salet en wethouder Jan Willem Mijnans zijn verheugd dat Nissewaard als voorloopgemeente meedoet aan het programma, om te zorgen voor een veilige (fiets)gemeente.

Het programma “Find, Recove &Insurance Service” (FRIS), is een samenwerking met aan een aantal private partijen, waaronder de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit, ANWB, KPN, verzekeraars, fietsenfabrikanten en BHD Nederland BV die de meldingen landelijk coördineert.

Er worden op dit moment afspraken gemaakt hoe de mensen regionaal gaan opereren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op