Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar!

Stel je eens voor. Het is maandag 16 januari 2017. Je voelt je sip, je hebt nergens zin in, laat staan dat je aardig bent tegen de mensen die op je pad komen. Voordat je direct alle psychologen in je woonplaats gaat afbellen voor een plekje: het zou zomaar Blue Monday kunnen zijn. De meest deprimerende dag van het jaar. Tenminste, als je gelooft in deze theorie.

Blue Monday
De psycholoog Cliff Arnall is de geestelijk vader van de term Blue Monday. De term komt voort om de meest deprimerende dag van het jaar te benoemen. Volgens een ‘wetenschappelijke formule’ is dit in de praktijk telkens de maandag in de laatste volle week van de maand januari, maar nog wel voor de uitbetaling van het salaris.

Op deze dag is de kans het grootst dat een persoon zich verdrietig, treurig, weemoedig en neerslachtig voelt. Overigens krijg Cliff Arnall ook volop kritiek op zijn bewering en zou zijn formule rammelen.

Verklaring
Maar waarom is Blue Monday dan de meest deprimerende dag van het jaar? Uiteraard is gekozen voor een maandag omdat dat het begin van de werkweek is, maar waarom dan precies deze maandag? De redenen zijn heel logisch, want eind januari hebben de meeste mensen hun goede voornemens alweer laten varen, de gezelligheid van de decembermaand is voorbij, het is buiten koud en donker, de lente en zomer laten nog wel even op zich wachten en je wacht op je salaris dat je nog niet hebt ontvangen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op