Bloembollen planten in Waterland

“Ook dit jaar worden weer bloembollen geplant, er zijn 4000 bloembollen aangekocht. De bloembollen die nu aangekocht zijn, zijn even wat anders dan de narcissen en crocussen die we in andere jaren geplant hebben (en die het uitstekend doen!)

Door diverse oorzaken gaat het al jaren minder met onder andere vlinders en bijen. Het is uitermate belangrijk voor de biodiversiteit om deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Vooral in het voorjaar is er voor bijen en vlinders weinig nectar en stuifmeel te vinden.

Met het planten van een Bijen Mix bloeien er van vroeg in het voorjaar tot aan de zomer bolgewassen die voorzien aan de behoeften van bijen en vlinders. Dit mengsel van bollen blijft staan en vermeerdert zich in de volgende jaren.

Er zijn nog mensen nodig die kunnen helpen om deze klus te klaren! De bollen gaan geplant worden in de grasstrook Libelleveen richting de busbaan, dat is tegenover de huisnummers 101-123.
De actie staat gepland op zaterdag 7 november 2015 vanaf 10.00 uur. Voor koffie/thee en een broodje wordt gezorgd.

Wilt u meehelpen? Aanmelden kan via: contact@bewonersgroepwaterland.nl.Bellen tussen 19.00-21.00 uur kan ook, 06-49704619.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top