Bijzondere solo tentoonstelling van Henk Kuizenga

Kuizenga maakt tekeningen en etsen, maar heeft voornamelijk naam gemaakt met zijn beelden in brons en klei. Veel werk is in de openbare ruimte te bewonderen. Tijdens zijn veelvuldige bezoeken aan Polen heeft hij zich met veel vallen en opstaan de kunst van het maken van porseleinen beelden eigen gemaakt. Kuizenga maakt zoals hij zegt geen keramiek, maar keramische beeldhouwwerken. Kwetsbare, onaffe mensfiguren. Figuratief maar niet realistisch. Met name zijn porseleinen beeldjes zijn ontroerend en kwetsbaar.

Na zijn solotentoonstelling in 1987 is Kuizenga ten tweede male te gast in “t Oude Raadhuys” aan het Noordeinde in Spijkenisse. Regio Art Rijnmond biedt Kuizenga deze expositie aan ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag en het typeert Kuizenga, dat hij niet heeft gekozen voor een overzicht van zijn werk, maar dat hij recent werk laat zien. De ontwikkeling gaat immers verder.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door het Carlton Oasis Hotel te Spijkenisse, waar ook enkele werken van Kuizenga te zien zijn.”Recent werk”. Etsen, beelden in brons, klei en porselein in galerie Regio Art Rijnmond, Noordeinde 7, Spijkenisse.Opening zaterdag 7 september 2013 om 16.30 uur; de expositie is te bezichtigen tot en met 5 oktober.

RAR Galerie
Noordeinde 7, Spijkenisse
Openingstijden: wo t/m vr van 13.30 – 16.30 uur
Za van 12.00 tot 16.30 uur (en op afspraak) 0181-612319
www.regioartrijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op