Belastingdienst int 55.000 euro tijdens ANPR controle

Op vrijdag 22 september 2017 heeft de politie aan de Veerweg in Spijkenisse een ANPR controle gehouden in samenwerking met de Verkeersdienst Rotterdam, Flexteam Zuid-West, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Belastingdienst Rijnmond.

Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Voertuigen werden gescand op de Groene Kruisweg te Hoogvliet in de rijrichting Spijkenisse. Vervolgens werden de voertuigen door de motorrijders naar de controlelocatie gedirigeerd. Helaas bleken deze controles nog steeds noodzakelijk.

Tijdens deze controle waren er 3 personen die reden terwijl hun rijbewijs was ingevorderd cq een rijontzegging hadden. Een persoon had te veel alcohol gedronken. Deze bestuurder blies 450 Ug/l en heeft een dagvaarding gekregen.

Ook stonden er meerdere personen nog gesignaleerd. Een persoon had nog 20 dagen hechtenis te goed en zijn er enkele geldbedragen geïnd.

7 brommer bezitters mogen zich melden bij de RDW omdat hun bromfietsen te snel gingen. Hoogste gemeten snelheid was 75km/h waar 45km/h toegestaan is. 11 auto eigenaren mogen zich melden bij de RDW omdat hun voertuigen te veel geluid produceerden. Hoogst gemeten was een overschrijding van 18 decibel.

Helaas bleken er 5 personen in een auto te rijden terwijl zij geen rijbewijs hebben. Drie deden dit op een bromfiets. Vier bestuurders reden met 1 of meerdere gladde banden en hebben hier een bekeuring voor gekregen. Twee mensen reden zonder de verplichte verzekering rond.

Verder zijn er nog 12 bekeuringen voor verschillende verkeersfeiten geschreven. Deze varieerde van door rood rijden tot een afgeschermde kentekenplaat.

Ook de Belastingdienst was aanwezig. Deze heeft voor een bedrag van iets meer dan 55.000,= Euro aan achterstallige belastingen ter plaatsen geïnd. Op 17 voertuigen zijn beslag gelegd en afgevoerd en daarnaast zijn er op nog eens 5 voertuigen rijdend beslag gelegd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top