Ballast Nedam verkoopt aandelen A15-verbreding

0

Bouwbedrijf Ballast Nedam is voorlopig van de ondergang gered. Het bedrijf heeft een akkoord gesloten met banken en partners. Een van de afspraken die zijn gemaakt, is dat Ballast Nedam een deel van zijn belang in de verbreding van de A15 verkoopt.

Het bouwbedrijf zit al maanden in de problemen, omdat het heeft grote verliezen heeft geleden op een aantal infrastructuurprojecten. Onder meer de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en Vaanplein kostte veel meer dan van tevoren was ingeschat.

Het akkoord dat woensdag bekend is gemaakt, moet ervoor zorgen dat Ballast Nedam niet ten onder gaat. Een deel van de aandelen in het A15-project wordt verkocht aan samenwerkingspartners Strukton en Strabag.

Daarnaast krijgt het bouwbedrijf een lening van 43 miljoen euro zodat er wat meer lucht komt en een faillissement voorlopig nog niet aan de orde is.

Ook wordt de infrastructuurtak van Ballast Nedam verkleind. Of dat gevolgen heeft voor het personeel wil een woordvoerder nog niet zeggen. Donderdag worden de jaarcijfers gepresenteerd.

Bron: rijnmond.nl

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar