Azijnpisserij?

Wethouder Struijk (PvdA) heeft toegezegd werknemers van Voorne Putten Werkt B.V. schriftelijk excuses aan te bieden, vanwege de door Voorne Putten Werkt B.V. gebruikte vingerafdrukscan. Deze scan is in overtreding van de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze excuses zijn, voor zover wij kunnen nagaan als SP Nissewaard, nog niet gemaakt.

Het is speculeren waarom hier nog niet zijn gemaakt, maar wellicht is de strafmaatregel die de Gemeente Nissewaard tegemoet kan zien de oorzaak of in ieder geval een medeoorzaak. Deze strafmaatregel kan een behoorlijke geldboete zijn. Kennelijk is men bezig de schade in te perken.

Opmerkelijk is wel dat onze acties in de wandelgangen door de PvdA als “azijnpisserij” en als “actie beschadiging wethouder Struijk” wordt afgedaan. Als de PvdA Nissewaard dit inderdaad beweert, probeert men bij de PvdA de aandacht van het echte onderwerp af te leiden. Dit heet een stroman argument. De druiven zijn kennelijk zuur bij de PvdA, of er is in ieder geval lucht gekomen bij de rijping van de gemeentelijke wijn.

Wij zijn als SP Nissewaard er niet op uit wethouder Struijk te beschadigen. Wat wij van de PvdA Nissewaard (in casu de gemeenteraad) verwachten is dat gedane toezeggingen (schriftelijke excuses aan medewerkers van Voorne Putten Werkt B.V.) na worden gekomen.

Juist door dit soort verbale trucs boet de politiek aan geloofwaardigheid in. Het is naar onze mening één van de redenen waarom de PvdA bij de laatste landelijke verkiezingen naar negen zetels is gekelderd. Maar dit terzijde.

Een geldboete vanuit het Rijk wordt (uiteindelijk) wel weer betaald door u als bewoner: door bezuinigingen, door verhoging van heffingen of een combinatie daarvan. Wij zijn als SP Nissewaard echter van mening dat inwoners van Nissewaard niet gestraft mogen worden voor fouten van de gemeenteraad of van bedrijven waaraan gemeentelijke taken aan zijn uitbesteed. Dat beschouwen wij als een kwestie van moraliteit.

U kunt nog steeds uw verhaal kwijt inzake Voorne Putten Werkt B.V. op nissewaard@sp.nl.

Uw reacties worden volledig anoniem verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top