Autoinbrekers Spijkenisse overlopen, één verdachte aangehouden

Maandagochtend is een verdachte van autoinbraak aangehouden op de J. Baanlaan in Spijkenisse nadat een alerte buurtbewoner zag hoe op de C. Kouterstraat drie mannen aan en rond een auto aan het scharrelen waren en vervolgens weg renden.

De buurtbewoner meldde om kwart voor drie maandagochtend dat drie mannen zich al enige tijd verdacht ophielden rond een auto op de C. Kouterstraat. De buurtbewoner zag hoe de mannen vijf minuten later wegrenden richting de M. Beenstraat en vervolgens de D. Schellinkstraat in richting de J. Baanlaan.

Meerdere agenten zetten daarop de genoemde straten en af en riepen de hulp in van de politiehelikopter. Die nam een warmtebron waar op de J. Baanlaan nabij het bruggetje naar de Breekade. De warmtebron moest zich bevinden in de bosjes tussen het fietspad en het daarnaast gelegen flatgebouw.

Agenten benaderden deze bosjes en hoorden geritsel, maar zagen in eerste instantie niks. Ze riepen de verdachte op zich kenbaar te maken, maar er volgde niks. Opeens zagen ze in het schijnsel van hun zaklamp wee benen bewegen. Nogmaals riepen ze dat de verdachte tevoorschijn moest komen.

Toen werden er twee handen door het struikgewas omhoog gestoken en kwam een man tevoorschijn. De 22-jarige Duitse verdachte is aangehouden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op