Artikel vluchtelingeneis CU-SGP wekt verbazing

0

Een vreemd artikel in het AD/Rotterdams Dagblad vanmorgen. Het is schijnbaar nieuws dat Christenunie-SGP eist dat vluchtelingen eerst gescreend worden. Dat is vreemd, omdat Nissewaard Lokaal deze eis ook op tafel legde, maar dan al aan de Europese grenzen.

Dit gebeurt nu niet, waardoor mensen van allerlei pluimage Europa in komen en niet meer vertrekken of kunnen worden teruggestuurd. Hierdoor weten wij niet wie er binnenkomt. Onder deze stroom zijn nu vluchtelingen, gelukszoekers en zelfs terroristen.

Volgens gemeentewoordvoerder Ferdinand Fransen hebben de IND en het COA de vluchtelingen uitgebreid gezien. In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag had Nissewaard Lokaal dit argument al van tafel geveegd. ‘Er is geen goede screening. De wachttijden bij het COA om te horen of je mag blijven (en dus gescreend bent) zijn opgelopen van vier tot zes weken naar zes maanden”, zei Chris Hottentot namens de partij.

Burgemeester Salet gaf aan dat er drie soorten vluchtelingen naar Spijkenisse komen; statushouders in afwachting van een woning, mensen in afwachting van een besluit en uitgeprocedeerde asielzoekers.

Screenshot_8

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op