Armoedeplatform Nissewaard informeert en ondersteunt

In Nederland kennen we eigenlijk geen armoede. Althans, dat is wat de regering ons vertelt. Helemaal ongelijk hebben ze niet. Nederland kent een goed sociaal vangnet en niemand hoéft zonder inkomen te zitten. Ook niet als er (even) geen betaald werk beschikbaar is.

Dat de praktijk een stuk weerbarstiger is, mag duidelijk zijn. Hoewel de Nederlandse economie weer in de lift zit neemt de armoede nog steeds toe. Momenteel is in ruim 700.000 huishoudens in Nederland sprake van armoede.

Armoede is vaak een ‘verborgen’ probleem. Het is tenslotte niet makkelijk om toe te geven dat het niet lukt om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Voor veel mensen geldt dan ook vaak dat zij niet op de hoogte zijn van potjes en initiatieven die hen weer een stukje op weg kunnen helpen.

Zij missen soms relevante informatie en de middelen om zelf het hoofd boven water te houden. Daarom is op Facebook het ‘Armoedeplatform Nissewaard’ van start gegaan. “Het ‘Armoedeplatform’ informeert en ondersteunt inwoners van Nissewaard die zelf of in hun omgeving met armoede te maken hebben”, vertelt initiatiefneemster Thérèse van Wassenaar.

“Het is bedoeld als integraal platform waar iedereen terecht kan. Voor informatie, maar ook met vragen”. Hoewel Thérèse momenteel nog de enige beheerder is van de pagina is het haar bedoeling dat het integrale platform beheert zal gaan worden door meerdere professionals en inwoners van Nissewaard die veel affiniteit hebben met het thema armoede. “Ik ben in gesprek met meerdere mensen en hoop binnenkort het ‘team’ van Armoedeplatform Nissewaard te mogen voorstellen.”

Armoedeplatform Nissewaard bestaat momenteel slechts als online community maar zou in de toekomst kunnen worden uitgebreid tot een fysiek platform met verschillende activiteiten. Of dit zal gebeuren hangt af van de behoefte daartoe.

Heeft u interesse in het platform? ‘like’ dan de pagina op Facebook: www.facebook.com/armoedeplatformnissewaard. U vindt daar inmiddels al aardig wat informatie. Vragen stellen mag via de pagina maar kan ook via een persoonlijk bericht. Al uw vragen worden met discretie behandeld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op