Arbeidsmarktregio Rijnmond ontvangt 17 miljoen euro ESF-subsidie

De minister van SZW heeft ruim 17 miljoen euro aan ESF-subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds toegezegd aan arbeidsmarktregio Rijnmond voor de periode eind 2017 t/m 2018. De ESF-subsidie wordt door de Rijnmond gemeenten gebruikt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (dichter) naar werk te begeleiden d.m.v. re-integratiedienstverlening.

De ESF-gerechtigde deelnemers waarvoor de subsidie is ingezet zijn o.a. jongeren, 50-plussers, nuo-ers, vreemdelingen, arbeidsbelemmerden en inwoners die al langer dan 6 maanden een uitkering ontvangen.

Arbeidsmarktregio Rijnmond wordt gevormd door: Centrumgemeente Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk (BAR-organisatie), Oud-Beijerland, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Strijen (Werk & Inkomen Hoeksche Waard), Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Zuidplas (IJsselgemeenten), Maassluis, Vlaardingen, Schiedam (Stroomopwaarts), Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis, Goeree Overflakkee en Westvoorne (Voorne Putten /Goeree Overflakkee).

Het Europees Sociaal Fonds is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers. Hiermee is het één van de belangrijkste subsidiemogelijkheden om het arbeidsmarktbeleid te bevorderen. Voor heel Nederland is ongeveer 500 miljoen gereserveerd voor de periode 2014-2020.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op