Afval scheiden? Gewoon doen!

Ik ben officieel ambassadeur van Nissewaard, echt waar! ‘We hebben niet alleen ambassadeurs nodig die alleen maar lovende zaken over onze stad communiceren, maar ook kritische ambassadeurs’ liet burgemeester Mirjam Salet zo’n vier jaar geleden weten aan boord van partyschip Marlina bij de installatie van het Gilde der Stadsambassadeurs van wat toen nog gewoon Spijkenisse heette.

Ze keek daarbij met priemende oogjes van over haar bril langdurig in mijn richting en noemde daarbij zelfs mijn naam. Vaste lezers van mijn columns kunnen beamen dat ik deze zware opgelegde verantwoordelijke taak nooit en te nimmer uit de weg ben gegaan. Ik geef toe, af en toe bekruipt ook mij een moment van zwakte en deel ik een complimentje uit.

We hebben een prachtig theater en een mooie bibliotheek en op literair, cultureel en kunstzinnig gebied lopen we hier beslist niet achteraan. Met een aantal zaken lopen we zelfs voorop. Zo kreeg ik afgelopen week van mijn favoriete wethouder Jan Willem Mijnans de uitnodiging voor deelname aan 100-100-100, een proef om de afvalstroom te verminderen en te scheiden. Een sympathiek project waartoe ik u allemaal van harte oproep deel te nemen.

Zelf loop ik als officiële ambassadeur van Nissewaard hierin voorop. Veel van het door mij verzameld afval komt al niet terecht bij Reinis en dat scheelt de gemeente geld, veel geld. Zo breng ik mijn glas naar de glasbak in Hoogvliet, gooi ik mijn volle vuilniszak in de container bij mijn werk in Rotterdam, lever ik lege batterijen in bij dat winkeltje in Delfshaven en deponeer ik mijn oude kranten en karton in de container bij Zuidplein. Afval scheiden? Als ambassadeur zeg ik: ‘Gewoon doen!’

Joop van der Hor

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op