Afscheidsexpositie ‘La Grande Finale’ van kunstenares Lenie Van Well

Lenie Van Well maakte gedurende vijfenveertig jaar talloze beelden in brons en keramiek, hield meer dan honderd exposities in binnen- en buitenland en is de vrouw achter de Kunstroute Spijkenisse. Lenie van Well – Bergwerff (1950) heeft besloten haar loopbaan als kunstenaar te beëindigen.

Vanaf deze week is haar afscheidsexpositie ‘La Grande Finale’ te bezoeken in Studio&Galerie Bram van Baalen Schilderijen.

Lenie van Well uit Spijkenisse is vooral geliefd vanwege de manier waarop zij met haar werk mensen emotioneel weet aan te raken. Bekend werd zij onder andere door het vervaardigen van de Vrijwilligersprijs voor de gemeente Spijkenisse en een bronzen doopbekken voor kerk de Dorsvloer in Spijkenisse. Ook ontwierp zij de glas-in-loodramen voor deze kerk.

Persoonlijke omstandigheden dwingen haar een punt te zetten achter het maken van de vrije sculpturen die zij zo graag exposeerde. Ze hoopt wel kunst te blijven vervaardigen in opdracht, maar haar huidige expositie zal de laatste zijn in een lange reeks.

Ze kijkt met plezier terug op een lang leven vol creaties en verkocht haar werken tot aan Australië toe. Haar opleiding tot keramiste startte destijds op de Vrije Academie in Vlaardingen (thans Kade 40).

Bij twee regionale kunstenaars, Leo van Oudheusden en Huib Noorlander, bekwaamde zij zich in het maken van haar bronzen creaties. Het werd een fulltime job die ze al die jaren met heel veel liefde en plezier heeft beoefend.

Ook de mede door haar opgerichte Kunstroute Spijkenisse (tegenwoordig Kunstroute Nissewaard) ligt Lenie van Well na aan het hart. Zij vond dat Spijkenisse een eigen Kunstroute verdiende. In 2007 heeft ze, samen met collega Bea Riksen de Kunstroute gestalte gegeven.

Dit tot grote tevredenheid van het gemeentebestuur dat blij was dat Spijkenisse op het gebied van kunst nu op de kaart was gezet. Gezien de hoeveelheid bezoekers is de kunstroute elk jaar weer een succes.

Met de finissage van ‘La Grande Finale’ in Studio&Galerie Bram van Baalen Schilderijen in Spijkenisse komt een einde aan een lange periode. Hierbij ben je van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen. Galeriehouder Bram van Baalen heeft zijn ruimte beschikbaar gesteld om Lenie een mooi afscheid van het vak te geven.

De expositie is te zien tot en met zaterdag 3 november. Lenie geeft tot aan de finissage een korting van 20% op al haar werk. Op vrijdagmiddagen en op zaterdag 3 november is Lenie zelf aanwezig in de Studio&Galerie.

De finissage “La Grande Finale” is op zaterdagmiddag 3 november tussen 16.30 en 18.30 uur. Tijdens de finissage kun je niet alleen genieten van de beelden van Lenie, maar ook van een hapje en een drankje. Daarnaast verzorgt het jazztrio Henri Noorlander die middag de muziek.

Studio&Galerie Bram van Baalen Schilderijen is gelegen aan de Voorstraat 61A in Spijkenisse. De openingstijden van de Studio&Galerie zijn op vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op