Activiteiten in de Boekenberg

Ook in november worden er allerlei activiteiten georganiseerd in Bibliotheek de Boekenberg. Van een spreekuur over het regelen van je nalatenschap tot aan een workshop Mindfulness voor kinderen.

Spreekuur nalatenschap
Op vrijdag 3 november is in Bibliotheek de Boekenberg een spreekuur over het regelen van je nalatenschap. De medewerkers van Akto helpen je iedere eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur onder meer bij juridische en fiscale vragen over schenken, erfrecht, de afwikkeling van nalatenschappen en hoe je de regie houdt over jouw leven ook als je hier niet (meer) zelfstandig toe in staat bent.

Het spreekuur is gratis, maar een afspraak maken is nodig. Dit kan door te bellen naar 010-3130823.

Vrijdag 3 november | 10.00-12.00 uur | Gratis, maar maak wel een afspraak

Gezellig spelletjescafé
Ben je groot fan van Kolonisten, maar willen je vrienden nooit meedoen? Zijn jij en je vriend(in) dol op spelletjes maar willen jullie met een grotere groep spelen? Schuif dan op zondag 5 november aan in het spelletjescafé in de Boekenberg! Er liggen tal van leuke spellen klaar maar je mag ook een eigen bordspel meenemen. Deelname is gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Zondag 5 november | 11.00-15.00 uur | Gratis

Workshop Mindfulness voor kinderen (8-10 jaar)
Af en toe pauze nemen en tot rust komen is belangrijk. Het geeft je de kans om alle indrukken van de dag een plaats te geven. Ook kinderen hebben hier behoefte aan. Op woensdag 8 november wordt hier een gratis workshop over georganiseerd in Bibliotheek de Boekenberg.

Mindfulness is een manier om te leren omgaan met alles wat zich maar aandient en je er minder door mee te laten slepen. In de workshop leren kinderen omgaan met gevoelens, gedachten en automatische reacties hierop. Door een workshop te volgen, leren zij die reacties herkennen en krijgen zij er meer invloed op. Ze kunnen bewuster keuzes maken in plaats van dat het ze overkomt. Deelname is gratis, maar meld je kind wel aan.

Dit kan door een gratis entreebewijs op te halen bij de klantenservice in de bibliotheek of te bestellen via www.deboekenberg.nl.

Woensdag 8 november | 14.00 – 15.00 | Gratis, wel aanmelden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op