Aanvullende opvanglocatie (avo) asielzoekers Halfweg

1

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 maart 2016 het principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan de realisatie van een aanvullende vluchtelingenopvang (AVO) in Spijkenisse. Het gaat hier om een tijdelijke voorziening van 2 tot maximaal 5 jaar voor maximaal 250 mensen aan de Boyleweg 2 op bedrijventerrein Halfweg. Er komt geen asielzoekerscentrum (AZC) in Nissewaard. De omwonenden worden apart geïnformeerd.

De toestroom van mensen (waaronder veel gezinnen met kinderen) die vluchten voor vervolging, oorlog en terreur en in Europa een veilig heenkomen zoeken, is op dit moment erg groot. Met de opvang van deze vluchtende mensen neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid. Het tekort aan opvanglocaties is een landelijk probleem.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom de gemeente Nissewaard in september 2015 verzocht om aanvullende opvang voor 250 personen te realiseren. De gemeente Nissewaard heeft daarna de gesprekken met het COA met een positieve insteek gevoerd.

Wanneer
De plaats waar de vluchtelingen opgevangen worden is een bedrijfspand aan de Boyleweg 2 op bedrijventerrein Halfweg. Na het principebesluit van het college op 3 maart, kan de particuliere eigenaar van het pand een vergunning aanvragen. Zodra deze vergunning rond is, wordt het pand verbouwd en ingericht en zal de opvang voor de zomervakantie van 2016 van start gaan.

Hieronder vindt u een voorlopige planning

  • 3 maart: Principebesluit van het college van burgemeester en wethouders
  • 14 maart: Inloopspreekuur gemeenteraad
  • 15 maart: Gemeenteraadscommissie Bestuur
  • 22 maart: Ingelaste gemeenteraadsvergadering
  • 29 maart: Definitief collegebesluit
  • maart – april: Aanvraag omgevingsvergunning door eigenaar van het pand en het COA
  • april – juni: Verbouwing en inrichting van het pand door eigenaar
  • juni – juli: Opvang vluchtelingen van start

Vragen
Het college vindt het belangrijk om alle inwoners goed de hoogte brengen en te houden. Op de website van de gemeente nissewaard vindt u daarom een uitgebreide vragen- en antwoordenlijst. Hierin worden de meest voorkomende vragen beantwoord. We werken deze vragen steeds bij. Leest u deze vooral.

Heeft u hierna nog vragen, suggesties of ideeën? Dan kunt u op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur het informatienummer (0181) 696 979 bellen of een e-mail sturen naar vluchtelingenopvang@nissewaard.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Alfred Blokhuizen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Alfred Blokhuizen
Gast
Alfred Blokhuizen

Ik hoop dat heel Nissewaard zich netjes gedraagt. Want na dat gedonder met Fabian, die vrouwen helemaal verrot schold, staat onze woonplaats niet fraai op de kaart in heel Nederland. Iets zegt me echter dat dit een herhaling wordt van 1993 toen er ook asielzoekers werden toegelaten in “asielzoekerswoningen”. Weer grof taalgebruik, dreigen met geweld en ondemocratisch gedrag. Want nee… een petitie is geen verkiezing en een poll ook niet. Na de toelating van de vluchtelingen is overigens het heel veel jaren uitstekend gegaan, zonder noemenswaardige incidenten. Maar ja, dat is luidruchtig Nederland al lang weer vergeten. Dus Raadsleden: neem… Lees verder »