Aanpak woonoverlast breidt uit in Nissewaard

De Aanpak woonoverlast wordt uitgebreid in Nissewaard. Begin 2014 hebben de voormalige gemeente Spijkenisse, politie, GGD en de corporaties Woonbron, Maasdelta en De Leeuw van Putten de handen ineen geslagen om woonoverlast aan te pakken, zowel bij huur- als koopwoningen.

Doel van de Aanpak Woonoverlast is om een efficiëntieslag in de totale aanpak van de woonoverlast in zowel de huur- als in de koopsector te realiseren. Ook woningcorporatie De Zes Kernen in Abbenbroek sluit nu aan bij de samenwerkingafspraken.

In het actieplan Aanpak Woonoverlast en de daarmee samenhangende convenanten staan afspraken over de procedure aanpak woonoverlast en gegevensuitwisseling. Voor de professionals is er een centralepunt, waar de overlastzaken worden geregistreerd. Hierdoor is beter te volgen in welke buurten, wijken en kernen woonoverlast plaatsvindt en hoe vaak dat gebeurt.

De regisseur woonoverlast is vanuit de gemeente Nissewaard het aanspreekpunt. Vanuit deze regiefunctie kan informatie over de klacht beter uitgewisseld worden en kunnen partijen beter gezamenlijk optreden. Inwoners uit Nissewaard die overlast hebben van buren met een koopwoning kunnen een klacht indienen bij de gemeente via www.nissewaard.nl/woonoverlast.

Komt de overlast van mensen met een huurwoning, dan kan een klacht worden ingediend bij de corporatie van wie de woning is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top