Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA

Een op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Paul Rijken kent ook zo’n plek.

“Hier in Heenvliet weet iedereen dat de busbaan bij de kruising Welleweg met de Groene Kruisweg door de jaren heen slachtoffers heeft geëist. Dat willen we niet nog een keer meemaken! Het CDA wil dat er een veilige oplossing komt voor deze oversteekplaats.”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers. Het CDA wil ook voor de onveilige oversteekplaats bij de Groene Kruisweg-Welleweg een goede oplossing.

Naar aanleiding van schriftelijke vragen, gesteld door huidig statenlid Marco Heemskerk, hebben kinderen van de Merula school in Heenvliet afgelopen donderdag gesproken met uitvoerders van de provincie. In dit gesprek werd het de uitvoerders duidelijk, dat vooral de busbaan het probleem is en dat de ernst van het probleem groter is dan zij eerder hadden aangenomen.

De uitvoerders gaan in ieder geval kijken of er bij het groot onderhoud maatregelen genomen kunnen worden om de situatie op korte termijn veiliger te maken. Ook wordt met Connexxion besproken wat zij kunnen doen. De oplossingen die de kinderen aandragen, zoals tunnels, bruggen, verkeerslichten, vergen meer kosten en voorbereidingstijd.

Paul Rijken, CDA-kandidaat voor Provinciale Staten, neemt het stokje over van Marco Heemskerk: “Het CDA wil dat iedereen veilig thuis komt. Het verlies of de ernstige verwonding van een kind willen we niet nog een keer meemaken. Rustig afwachten is dus geen optie, we zullen blijvend aandacht vragen voor een definitieve oplossing!”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top