Aanmelden van evenementen 2016

Nissewaard werkt met een evenementenkalender. Om tijdig zekerheid te krijgen dat uw evenement in 2016 kan plaatsvinden, moet u als organisator uw evenement vóór vrijdag 23 oktober 2015 aanmelden. U gebruikt hiervoor het aanmeldformulier. Stuur het ingevulde formulier aan gemeente@nissewaard.nl t.a.v. Team Vergunningen. U kunt het formulier ook sturen aan Gemeente Nissewaard, Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse.

Vergunning voor meerdere jaren
Heeft u/uw organisatie een vergunning die geldig is voor meerdere jaren onder de voorwaarde dat er, behalve de datum, verder niets aan het evenement verandert, dan kunt u het formulier kennisgeving evenement voor het jaar 2016 gebruiken. Dit formulier staat niet op de website, maar als het klopt, heeft u dat al in uw bezit.

Bericht over uw aanmelding
Rond februari 2016 ontvangen degenen die zich op tijd hebben aangemeld voor de evenementenkalender een bericht. U krijgt dan een formulier om uw evenementenvergunning/ melding aan te vragen of de mededeling dat u weer van uw vergunning -op een bepaalde datum- gebruik mag maken.

Organisatoren die na 24 oktober 2015 een evenement voor 2016 aanmelden kunnen gebruik maken van het aanvraagformulier evenementenvergunning/melding. Een aanvraag moet uiterlijk 12 weken voorafgaande aan het evenement worden ingediend.

Waarom aanmelden?
De meeste evenementen in Nissewaard vinden in het hoogseizoen plaats. De concentratie van evenementen is in de regio Rotterdam in deze periode hoog. De organisatie ervan is vaak ingewikkeld en niet zonder risico. Daarom steken gemeenten en hulpverleningsdiensten veel tijd in de voorbereidingen en zetten zij hiervoor soms extra mensen en middelen in.

Als evenementen in de regio gelijktijdig worden georganiseerd, nemen de risico’s toe, bijvoorbeeld door de confrontatie van verschillende groepen bezoekers of een ongewenste samenloop van activiteiten. Daarnaast kunnen er door onvoldoende spreiding of door evenementen die gelijktijdig plaatsvinden, capaciteitsproblemen ontstaan bij de hulpverleningsdiensten.

Het is dan ook van belang, dat de gemeente tijdig inzicht heeft in de evenementen die in de regio worden georganiseerd. Om deze redenen werkt Nissewaard met een evenementenkalender. Voor vragen belt u met 14 0181.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top