Aanhouden of afbouwen aandelen Eneco

Tijdens de commissievergadering bestuur van 19 september werd het principebesluit besproken over het behouden of afbouwen van het belang van de aandelen Eneco Groep N.V. Als lokale politiek staat Forza! Nissewaard aan de vooravond van een grote beslissing.

In het memo de gedachtevorming aandeelhouderschap Eneco en Stedin wordt een uitstekend beeld gegeven voor Nissewaard wat we kunnen verwachten. Het publieke belang om het aandelenpakket in Eneco te behouden geeft voor de toekomst meer risico’s, omdat een commerciële partij de meerderheid van de aandelen in haar bezit zal krijgen.

Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer zijn al voornemens de aandelen in de eerste verkooptransitie te koop aan te bieden, waardoor het meerderheidsbelang van de gemeentes wegvalt. Dit is voor Forza! Nissewaard nog niet een reden om aan de verkoop mee te doen.

Forza! Nissewaard legt de gemeentelijke belangen van Nissewaard op de eerste plaats. De inwoners moeten niet worden gedupeerd met financiële tegenvallers binnen de komende begrotingen middels het eventueel wegvallen of sterk reduceren van de dividendenstroom.

Door mee te doen aan de eerste verkooptransactie kunnen we de solvabiliteit, het weerstandsvermogen verhogen en de risicoparagraaf binnen de begroting beter dekken. Nissewaard en haar inwoners zullen geen nadelige gevolgen hebben bij een eventuele verkoop van het aandelenpakket in Eneco Groep NV.

Nico Akkerman
Steunraadslid Forza! Nissewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op