9 sollicitanten voor burgemeesterschap Nissewaard

Voor het burgemeesterschap van Nissewaard hebben 9 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 20 februari 2019 in functie treden.

De sollicitanten variëren in leeftijd van 29 tot 58 jaar. Zij zijn lid van ChristenUnie, VVD, CDA, D66, PvdA of niet aan een politieke partij verbonden. Zes sollicitanten hebben ervaring in het openbaar bestuur. Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen.

De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De gemeenteraad zal naar verwachting eind november 2018 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De vacature van eerste burger van Nissewaard ontstaat per 1 september 2018 door het vertrek van burgemeester Salet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op