8 woningen met hennepkwekerij gesloten

In het afgelopen half jaar heeft de burgemeester van de gemeente Nissewaard 8 woningen gesloten voor de duur van drie maanden nadat er hennepkwekerijen zijn aangetroffen. Daarnaast zijn bij 5 panden, waarbij sprake was van betrokkenheid bij de kweek van hennep of handel in drugs, bestuurlijke waarschuwingen gegeven. Het ging om zowel huur- als koopwoningen.

Het bedrijfsmatig exploiteren van hennep is niet alleen verboden, maar levert ook voor de omgeving vaak gevaar op. Hennepkweek heeft veel licht en warmte nodig. De grote hoeveelheid lampen en de vele kabels en transformatoren leveren een groot risico op voor oververhitting en kortsluiting.

Brand- en ontploffingsgevaar is hierbij zeer aanwezig. Daarbij worden stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de gezondheid. Tot slot is in de meeste gevallen sprake van het illegaal aftappen van elektriciteit.

Voor gemeente en politie redenen om aan de opsporing prioriteit te blijven geven. Naast de bestuurlijke aanpak en sluiting van woningen, worden de betrokken personen door het Openbaar Ministerie strafrechtelijk vervolgd, waarbij boetes, gevangenisstraffen en werkstraffen kunnen worden opgelegd.

Heeft u overlast of vermoedt u dat er in de buurt een kwekerij is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844, of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op